Holistische behandeling

Wat is holistische therapie?

Holistisch komt van het woord Holos dat ‘heel’ betekent.

Als holistische fysiotherapeut neem je de totale mens als uitgangspunt genomen. In de fysiotherapie zien we de mens ook als een psycho-socio-somatische eenheid. Dit betekent dat ieder individu beïnvloed wordt vanuit zijn psyche (o.a. brein en geestelijke gesteldheid), sociale omgeving (familie, werk en vrienden) en zijn fysieke gesteldheid (=lichamelijke gesteldheid). Als 1 van de drie pijlers onvoldoende functioneert, kan iemand klachten ontwikkelen.

Holistische massagetherapie is een behandeling die gericht is op bewustwording. De behandeling kan uiteindelijk genezing op fysiek, psychisch, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau als doel hebben.

Holistische behandeling

Holistische massagetherapie

Bij holistische massagetherapie word je uitgenodigd, om met volle aandacht en zonder oordeel de massagebehandeling te ervaren. Hierdoor kan ook contact gevoeld worden met aspecten die een bijdrage hebben bij het ontstaan van klachten en problemen. Hierbij kunnen onverwerkte ervaringen, emoties en gevoelens naar boven komen.

In het echt contact maken met deze gevoelens en te luisteren naar de signalen van het lichaam is er vaak ruimte voor het ontstaan van nieuwe inzichten. Deze bewustwording en doorvoelde inzichten, in combinatie met het zelfregulerend vermogen van het lichaam wat aangeraakt is, kan uiteindelijk leiden tot innerlijke groei, ontwikkeling en heling.