Nieuws

‘Sombere stemming accepteren kan negatieve gevoelens verminderen’

Door te accepteren dat je een slechte bui hebt, voel je je op de lange termijn juist beter. Dat concluderen wetenschappers na een psychologische studie.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 14-08-2017


Gezonde levensstijl verlengt het leven met zeven gezonde jaren

Wie niet rookt, drinkt en geen overgewicht heeft, kan zijn leven met zeven gezonde jaren verlengen. Amerikaanse en Duitse onderzoekers onderzochten hiervoor gegevens van bijna vijftienduizend Amerikanen tussen de 50 en 74 jaar.


Lees het hele artikel op: Nationale zorggids
Publicatiedatum: 03-08-2017


Robotondersteuning helpt herstellende patiënten om natuurlijker te lopen na ruggengraatverwonding of hersenletsel

Patiënten die herstellen van een ruggengraatverwonding of een hersenbloeding lopen beter als ze trainen met een nieuwe en intelligente manier van robotondersteuning. Wetenschappers van de TU Delft publiceren, samen met Zwitserse collega’s, hun bevindingen op woensdag 19 juli in Science Translational Medicine.


Lees het hele artikel op: medicalfacts.nl
Publicatiedatum: 24-07-2017


Gezond hart op jonge leeftijd mogelijk van invloed op gezondheid brein

Een gezond hart bij jongvolwassenen leidt tot een gezonder brein op latere leeftijd. Volgens de onderzoekers kan iedereen aanpassingen doen op jonge leeftijd om het brein te beschermen.


Lees het hele artikel op: nu.nl
Publicatiedatum: 21-07-2017


‘Fysiotherapie voor veel aandoeningen effectief’

Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) heeft in opdracht van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) de Onderzoeksagenda Fysiotherapie ‘Kennis van Waarde’ opgesteld.


Lees het hele artikel op: Blikopnieuws.nl
Publicatiedatum: 17-07-2017


KNGF start meerjarenplan onderzoek fysiotherapie

Fysiotherapie voor groot aantal aandoeningen effectief. Oproep tot nader onderzoek. Het Wetenschappelijk College Fysiotherapie (WCF) heeft in opdracht van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) de Onderzoeksagenda Fysiotherapie ‘Kennis van Waarde’ opgesteld.


Lees het hele artikel op: Medicalfacts.nl
Publicatiedatum: 07-07-2017


Voorkeurshouding baby's nuttige informatie CJG

Via de volgende link kunt u alle informatie vinden over voorkeurshouding bij baby’s en kinderen. https://www.ncj.nl/richtlijnen/jgzrichtlijnenwebsite/details-richtlijn/?richtlijn=14 Lees dit eens goed door, veel nuttige informatie voor u als ouder. Succes met het lezen en toepassen van deze informatie! Fijne dag!


Lees meer »
Publicatiedatum: 18-02-2017


Vanaf 1-1-2017 is (kinder)fysio Anja Eefting contractvrij

Vanaf 1-1-2017 zijn er geen contracten met zorgverzekeraars getekend. Uitzondering hierop is Multizorg, dat contract geldt nog voor dit jaar, Wat betekent dit voor u als (nieuwe) klant? Vanaf 1-1-2017 ontvangt u iedere maand een nota van de geleverde zorg. Deze kunt u indienen bij uw eigen zorgverzekeraar en wordt dan ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 18-02-2017


Gratis inloop- en preventiespreekuur voor leden van de omnivereniging HHcombi vanaf 23-2-2016 op dinsdag- en donderdagavond tussen 18.30-19.30 uur

Met ingang van 23-2-2016 is het mogelijk om als lid van de HHcombi, op dinsdag- en donderdagavond tussen 18.30-19.30, gratis bij (Sport) (Kinder)Fysiotherapie Eefting binnen te lopen met vragen, advies of blessures. Anja is sinds 1995 sportfysiotherapeut. Dit aanbod geldt voor volwassen leden, maar zeer zeker ook voor kinderen. Anja is ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016


Handige site over de ontwikkeling over kinderen van 0-18 jaar.

Interessante site over de algehele ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar op ontwikkelingsachterstand.nl. Vragen over de ontwikkeling van uw kind, lees eerst deze site eens door, erg interessant en kort en bondig.


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016


PresentChild Methode(het fluisterkind), kindertolk methode voor kinderen met ander, moeilijk benaderbaar gedrag

Een kindertolk is een hulpverlener die m.b.v. de PresentChild® methode het (probleem)gedrag of de klachten van kinderen naar het leven van ouders toe vertaalt … nauwkeurig, liefdevol, rakend en methodisch. Zoals een kind – met allerlei signalen – laat weten wanneer er iets nodig is bij de ouder(s), zo zal het ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016


Vanaf 2016 Noene drukverlagende zolen en Nexus infraroodmaterialen verkrijgbaar

Vanaf 2016 is het assortiment hulpmiddelen etc. weer uitgebreid. Inmiddels hebben de drukverlagende inlegzolen van Noene hun kracht bewezen voor sporters, ouderen, mensen met staand werk enzovoorts. Zie ook www.schokabsorberendezolen.nl Noene in jouw of uw schoenen!
Daarnaast zijn er vanaf heden ook allerlei infraroodmaterialen, kleding, kussenslopen, onderkleding enzovoorts te koop via ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016


Hallo wereld.

Verkiezingen 2017 Vandaag gaat het gebeuren, na maanden van allerlei debatten, en een verkiezingscampagne die beetje op die uit Amerika gaat lijken, maar lang zo commercieel niet is. Vandaag is het dus zover en kunnen we  onze stem dan eindelijk uitbrengen. De eerste stembureau’s zijn inmiddels geopend. Hopelijk wint de partij ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016