Nieuws – Hijken

Nieuws

Nieuws

Vanaf 1 oktober weer solopraktijk en drie dagen werkzaam bij FysioTotaal in Hardenberg.

Vanaf 1 oktober is het een feit. Ik ga weer alleen verder in mijn praktijk op maandag en vrijdag. En op de dinsdag-, woensdag- en donderdagavond.De overige dagen  (di-wo-do) ben ik werkzaam als (kinder)(sport)fysiotherapeute in Hardenberg bij FysioTotaal (www.fysiototaal.nu). Karin gaat verder in Beilen in haar eigen praktijk. Mijn specialisaties:
...


Lees meer »
Publicatiedatum: 14-10-2017


Brochure ‘Fysiotherapie bij postpoliosyndroom’ staat online

Het postpoliosyndroom (PPS) ontstaat bij patiënten die decennia eerder acute polio hebben doorgemaakt. Door de zeldzaamheid van PPS is er voor fysiotherapeuten echter weinig informatie beschikbaar over de behandeling en begeleiding van patiënten met deze aandoening.


Lees het hele artikel op: kngf.nl
Publicatiedatum: 05-10-2017


OLVG laat bereiding chemo over aan robot

Een cytostaticarobot heeft in het OLVG in Amsterdam de bereiding van chemotherapie grotendeels overgenomen van de apothekersassistenten. De robot verkleint de kans op blootstelling en geeft de assistenten meer tijd voor complexere bereidingen.


Lees het hele artikel op: Pw.nl
Publicatiedatum: 29-09-2017


Gezondheidsraad: waarom is meer bewegen gezond?

Er is veel gezondheidswinst te behalen als we meer zouden gaan bewegen: het vermindert het risico op verschillende chronische ziekten en verbetert spierkracht en fitheid.


Lees het hele artikel op: Gezondheid.be
Publicatiedatum: 22-09-2017


Openbare les over bewegen naar gezondheid op Hogeschool Rotterdam –

Het is vanzelfsprekend en iedereen weet het: onvoldoende bewegen kan de gezondheid schaden. ‘Zitten is het nieuwe roken’, wordt ook wel gezegd. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat mensen écht voldoende gaan bewegen en dit volhouden?


Lees het hele artikel op: Nationaleonderwijsgids.nl
Publicatiedatum: 15-09-2017


Medici moeten kiezen voor ‘bewegen als medicijn’

De medische beroepsgroep moet veel actiever aan de slag met gezondheid, preventie en leefstijladvisering. Daarvoor pleit Willem van Mechelen bij zijn afscheid als onderzoeksdirecteur bij VUmc. “We kunnen eindeloos praten, onderling en tegen patiënten, over de noodzaak van preventie maar dat zet geen zoden aan de dijk.


Lees het hele artikel op: Medicalfacts.nl
Publicatiedatum: 07-09-2017


Wens voor betere maatwerkoplossing voor kinderen met autisme

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) wil dat er voor kinderen met autisme een betere maatwerkoplossing komt wat betreft het onderwijsprogramma en schooltijden.


Lees het hele artikel op: Nationaleonderwijsgids.nl
Publicatiedatum: 06-09-2017


Voorkeurshouding baby's nuttige informatie CJG

Via de volgende link kunt u alle informatie vinden over voorkeurshouding bij baby’s en kinderen. https://www.ncj.nl/richtlijnen/jgzrichtlijnenwebsite/details-richtlijn/?richtlijn=14 Lees dit eens goed door, veel nuttige informatie voor u als ouder. Succes met het lezen en toepassen van deze informatie! Fijne dag!


Lees meer »
Publicatiedatum: 18-02-2017


Vanaf 1-1-2017 is (kinder)fysio Anja Eefting contractvrij

Vanaf 1-1-2017 zijn er geen contracten met zorgverzekeraars getekend. Uitzondering hierop is Multizorg, dat contract geldt nog voor dit jaar, Wat betekent dit voor u als (nieuwe) klant? Vanaf 1-1-2017 ontvangt u iedere maand een nota van de geleverde zorg. Deze kunt u indienen bij uw eigen zorgverzekeraar en wordt dan ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 18-02-2017


Gratis inloop- en preventiespreekuur voor leden van de omnivereniging HHcombi vanaf 23-2-2016 op dinsdag- en donderdagavond tussen 18.30-19.30 uur

Met ingang van 23-2-2016 is het mogelijk om als lid van de HHcombi, op dinsdag- en donderdagavond tussen 18.30-19.30, gratis bij (Sport) (Kinder)Fysiotherapie Eefting binnen te lopen met vragen, advies of blessures. Anja is sinds 1995 sportfysiotherapeut. Dit aanbod geldt voor volwassen leden, maar zeer zeker ook voor kinderen. Anja is ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016


Handige site over de ontwikkeling over kinderen van 0-18 jaar.

Interessante site over de algehele ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar op ontwikkelingsachterstand.nl. Vragen over de ontwikkeling van uw kind, lees eerst deze site eens door, erg interessant en kort en bondig.


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016


PresentChild Methode(het fluisterkind), kindertolk methode voor kinderen met ander, moeilijk benaderbaar gedrag

Een kindertolk is een hulpverlener die m.b.v. de PresentChild® methode het (probleem)gedrag of de klachten van kinderen naar het leven van ouders toe vertaalt … nauwkeurig, liefdevol, rakend en methodisch. Zoals een kind – met allerlei signalen – laat weten wanneer er iets nodig is bij de ouder(s), zo zal het ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016


Vanaf 2016 Noene drukverlagende zolen en Nexus infraroodmaterialen verkrijgbaar

Vanaf 2016 is het assortiment hulpmiddelen etc. weer uitgebreid. Inmiddels hebben de drukverlagende inlegzolen van Noene hun kracht bewezen voor sporters, ouderen, mensen met staand werk enzovoorts. Zie ook www.schokabsorberendezolen.nl Noene in jouw of uw schoenen!
Daarnaast zijn er vanaf heden ook allerlei infraroodmaterialen, kleding, kussenslopen, onderkleding enzovoorts te koop via ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016


Hallo wereld.

Verkiezingen 2017 Vandaag gaat het gebeuren, na maanden van allerlei debatten, en een verkiezingscampagne die beetje op die uit Amerika gaat lijken, maar lang zo commercieel niet is. Vandaag is het dus zover en kunnen we  onze stem dan eindelijk uitbrengen. De eerste stembureau’s zijn inmiddels geopend. Hopelijk wint de partij ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-05-2016